- Forums - Ceviz Makine-Ekipman - ceviz kurutma ceviz, walnut , chandler , ceviz aşısı, franquette, kaman1, fernor, sebin, fernette, walnuts, ceviz yetistiriciligi, lara, howard,salkım ceviz, noix, tulare, Juglans hindsi, juglans regia, black walnut 
ceviz.biz :: Başlığı Görüntüle - ceviz kurutma
 Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   GruplarGruplar   HesabınızHesabınız   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Giriş YapGiriş Yap 

ceviz kurutma


Sayfa: 1, 2  Sonraki »
 
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Ceviz Makine-Ekipman
« Önceki konu :: Sonraki konu »  
Yazar Mesaj

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4632
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:50
 
 
191 / 9575
4571 / 4571
69 / 267

İletiTarih: 26 May Pts, 2014 1:15 pm    İleti konusu: ceviz kurutma Alıntıyla Cevap Gönder

alıntı:
Arkadaşlar,

Islak olarak elime geçen yaklaşık 15 kg cevizi güçlü (2200 Watt)bir elektrik süpürgesinin iç torbasını ve ekzos filtresini çıkardıktan sonra 5 seferde toplam yaklaşık 20 dakika yine güçlü vakuma dayanıklı bir torba kullanarak kuruttum. Son seferinde vakuma aldığım torba 20 saat boyunca vakumunu hiç kaybetmeden aynı durumda kaldı. İlk vakuma aldığımda ise 5 saat sonra buharlaşma-yoğuşma ve arkasından gevşeme ile vakumda kırılma görüyordum. Bu durum kurutmanın sonuçlandığının bir göstergesi idi. Kuruttuğum cevizlerin fotoğrafları aşağıda.

Gerek bu denemenin sonucu gerekse 30 yıl çok çeşitlilerini deneyip planlamanın verdiği tecrübe ile CEVİZİN DE VAKUMDA KURUTULABİLECEĞİNDEN EMİNİM.

Yaptığım denemenin kilo kaybını belirleyemedim. Çünkü ceviz bana kabuk soyumundan 3 gün sonra ulaştı ve bu arada vakum altında idi. Bu nedenle kaybın miktarı doğru ölçülmemiş olurdu.


Ancak daha önce de söylediğim gibi önemli olan, standart olanlarını iyi bildiğim vakum etüvlerini ceviz kurutmaya uygun şekilde adapte etmektir. O konuda bilgi ve fikir paylaşacak arkadaşların katkıları önemli.

Ayrıca vakumda kuruyan cevizlerin durumlarının belirlenmesi bazı laboratuar çalışmasını gerektirir.

Her şeye rağmen büyük bir cihazın küçük ve basit bir prototipi ile, süre, su kaybı ve vakum miktarı yaklaşıklıkla belirlenebilir. Nail(LİLİUM) kardeşim isterse bu prototipi çok rahat yapabilir.

Konu ile ilgili olmamakla birlikte, yazmadan duramıyacağım. Biz ilaç sanayiinde kullanılan her türlü malzemeyi her kullanım sonunda dezenfekte eder ve her birinin dezenfekte sonucunu laboratuardan almadan ikinci kullanıma geçmeyiz. Buna benzer şekilde yağmur ve güneş almayan havadar bir yerde kurutma yapan arkadaşlar sanırım ve eminim oranın zemin, duvar ve tavanını dezenfekte ediyorlardır. Ve eminim o ortama bir ameliyathaneye girer gibi giriyorlardir.

Her şey gönlünüzce olsun.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.


En son ceviz tarafından 13 Oca Sal, 2015 2:46 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 defa değiştirildi.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et







Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:
 
 

Tarih: 26 May Pts, 2014 1:15 pm    İleti konusu: ceviz kurutma

Başa dön

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4632
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:50
 
 
191 / 9575
4571 / 4571
69 / 267

İletiTarih: 26 May Pts, 2014 1:16 pm    İleti konusu: Re: ceviz kurutma Alıntıyla Cevap Gönder

OREGON STATE UNIVERSITY Extension Service


Nuts can be left in the shell and stored in burlap or mesh type bags. The nuts should be stored in a cool, dry place at a temperature of 55°F. or below. The greatest cause of spoilage is rancidity, mold and the Indian meal moth.

Shelled nuts become rancid much more rapidly than nuts left in the shell, so added precautions for storage need to be taken to assure a top quality product. They can be stored for a year at refrigerator temperatures of 32-35°F. They should be packaged in freezer weight bags or containers.

Bu makalede kabuklu cevizin mutlaka kuru ve 55 F(12.7 SANTİGRAD DERECE) veya daha düşük sıcaklıklarda saklanması gerektiğini yazıyor.

İç cevizin ise daha dayanıksız olduğunu ve mutlaka 32 F (0 santigrad derece) veya daha altında bir sıcaklıkta yaklaşık bir yıl muhafaza edilebileceğini yazar.


Freezing is one of the quickest and most satisfactory methods of storing nuts for long periods of time. Nuts can be frozen in the shell or shelled.

Burada ise gerek iç gerek kabuklu cevizin en iyi muhafazasının şoklanarak dondurup saklamak olduğunu söyler.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4632
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:50
 
 
191 / 9575
4571 / 4571
69 / 267

İletiTarih: 07 Ekm Sal, 2014 10:28 am    İleti konusu: Re: ceviz kurutma Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.cevizsoymamakinasi.com/anasayfa.php?page=pagesystem&menupage=2&subpage=2&dil=TURKCE


En son ceviz tarafından 07 Ekm Sal, 2014 10:29 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4632
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:50
 
 
191 / 9575
4571 / 4571
69 / 267

İletiTarih: 07 Ekm Sal, 2014 10:29 am    İleti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4632
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:50
 
 
191 / 9575
4571 / 4571
69 / 267

İletiTarih: 13 Oca Sal, 2015 2:42 pm    İleti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Ceviz Makine-Ekipman Saatler GMT +1 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Tarih
Yeni ileti yok keçi peyniri kurutma ceviz Ceviz Ve Yemekler 0 16 Haz Cum, 2017 8:37 pm Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Duyuru: HİLAL ceviz soyma kurutma makinalar... ceviz Ceviz Makine-Ekipman 4 19 Mar Cmt, 2016 7:35 pm Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok ceviz hasat kurutma kabuk soyma makin... ceviz Ceviz Makine-Ekipman 7 11 May Pts, 2015 4:56 pm Son gönderilen iletiler

Etiketler : ceviz kurutma

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group & PNT Nuke
Site Düzenleme Vehbi Akdoğan (Web Coder)


Anasayfa |  Forumlar |  Videolar |  Sitene Haber Ekle |  Facebook |  Haber RSS |  İletişim |  SiteMap Map  GSS

Php-Nuke GPL Lisansı Altında Dağıtılan Ücretsiz Yazılımdır.