- Forums - Ceviz Ve Yemekler - Ceviz Reçeli Tarifi ceviz, ceviz fidanı, walnut, chandler, ceviz aşısı, franquette, kaman1, fernor, sebin, fernette, walnuts, ceviz yetistiriciligi, lara, howard,salkım ceviz, noix, tulare, Juglans hindsi, juglans regia, black walnut 
Ceviz.biz :: Başlığı Görüntüle - Ceviz Reçeli Tarifi
 Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   GruplarGruplar   HesabınızHesabınız   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Giriş YapGiriş Yap 

Ceviz Reçeli Tarifi


Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »
 
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Ceviz Ve Yemekler
« Önceki konu :: Sonraki konu »  
Yazar Mesaj

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4328
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:49
 
 
180 / 9013
4303 / 4303
21 / 256

İletiTarih: 27 Ağu Sal, 2013 8:19 pm    İleti konusu: Ceviz Reçeli Tarifi Alıntıyla Cevap Gönder

Ceviz Reçeli Özel Reçeller Arasında En çok tutulanıdır.Reçel Tutkunları için bir fenomendir. Ceviz reçeli sadece öncelikle yunanistan ve ege bölgesinde bilinmesine rağmen ünü son 3
yıldır tüm Türkiyeye Yayılmıştır.

Ceviz Reçeli cevizin eşsiz kokusu lezzeti ve enerjisinin reçelle birleşmesiyle oluşan bir üründür.

Ceviz Reçeli İçindekiler:

Ceviz,Şeker+Glikoz Şurubu,Su,Sitrik Asit,E330.


Ceviz Reçeli Hakkında

Ceviz Reçeli Yapılışı
Malzemeler:
Yeşil ceviz
sönmemiş kireç
şeker
karanfil
limon suyu
ceviz ve şeker ölçüsü: 1 kg cevize karşılık bir kg şeker, 2-3 karanfil, yarım limon suyu

Ceviz Reçeli Yapılışı

Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir. 26. gün cevizler kireçli suda bir gece bekletilir. Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır. Artık cevizler reçel olmaya hazırdır. Bu işlemlerden sonra cevizler, normal reçel yapım aşamalarından geçer. Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın karanfiller ve limon suyu eklenir. Soğuyan reçel kavanozlara alınır.

Kireçli Su: 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenir. İyice karıştırılır. Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece)üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve cevizler bu suda 1 gece bekletilir…

Ceviz’in Faydaları:

Günde 3-5 tane tüketilmesi önerilen cevizin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. Ceviz tüketimi kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor ve de kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.

Ceviz Bitkisi

Ceviz, cevizgiller (Juglandaceae) familyasından Juglans cinsinden tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ortak adı.

Kışın yaprağını döken ağaçlardır. Genç sürgünlerin özü bölmelidir. Tomurcuklar az sayıda pullarla örtülmüştür. Yaprakçıkların kenarları bazı türlerde ince dişli, bazılarda ise düzdür (tam kenarlı). Yaprakçık sayısı türlere göre (3) 5-23 arasında değişir.

Çiçekler bir evciklidir. Erkek çiçekler bir önceki yılın sürgünlerinde yan durumlu, aşağıya sarkan kedicik halinde kurul oluşturur. Kurullar dallanmamıştır. Her bir erkek çiçeğin 1 brahte, 2 brahtecik ile 3-4 loplu bir çevre yaprağı (çanak) vardır. Etamin sayısı 7-105 dir.Dişi çiçekler ise yeni sürgünlerin ucunda terminal (tepede) durumlu dik duran 2-8 çiçekli fakir kurullar oluşturur. Dişi çiçeğin de 1 brahte, 2 brahtecik, 4 loplu çevre yaprağı vardır. Bunlar ovaryumla kaynaşmıştır, yalnız uçları serbesttir. Ovaryum alt durumludur; etli kalın 2 stigması oldukça gelişmiştir.

Sonbaharda olgunlaşan büyük çekirdekli sulu meyvenin iç kısmı 2 bölmeye ayrılmıştır. Tohum 2 loplu, yağlı ve lezzetlidir.

Odununun özü koyu, dış kısmı açık renkli, ağır ve güzel cila kabul eden odunları vardır.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et







Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:
 
 

Tarih: 27 Ağu Sal, 2013 8:19 pm    İleti konusu: Ceviz Reçeli Tarifi

Başa dön

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4328
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:49
 
 
180 / 9013
4303 / 4303
21 / 256

İletiTarih: 27 Ağu Sal, 2013 8:20 pm    İleti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi aslında yarı bir ceviz reçeli değildir.Tüm ceviz reçelleri yesil cevizden yapıldığı için tek ürün tarifi vardır sadece herkesin kullandığı yöntem farklıdır.

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram yeşil taze ceviz
1.5 kilogram toz şeker
1 adet limonun suyu
1 paket karanfil
Sönmemiş kireç kaymağı
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun. 8 gün(her gün değiştirilerek) suda bekletin. Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin. Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın. Yıkama ve kaynatma işlemini 3 kez tekrar edin. Suyunu süzdürün. Cevize şeker ilave edip 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı su ile kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Soğuyunca cam kavanozlara koyun. Kireç kaymağı: 2 avuç kirecin üzerine 3 litre su koyup karıştırın. 3-4 saat sonra kireç dibe çöker. Üstte biriken duru su kirecin kaymağıdır. Hazırlanan meyvelerin üzerini geçecek kadar bu suyu koyup yarım saat ile bir saat arası bekletin. Çok beklerse meyveler sertleşir. Daha sonra meyveleri bol suda 6-7 kez yıkayın. Not: Yeşil ceviz reçeli, olgunlaşmamış yeşil kabuğundan ayrılmamış ham ceviz tanelerinden yapılır. Yaş cevizlerin en geç Temmuz ayının ilk haftasına kadar toplanması gerekir.

Bilmeyenler için zeytinyağı tadımı yaparken şarabın aksine zeytinyağının boğazınızdan geçmesi gerekiyor. Boğazı ne kadar fazla yakarsa o kadar asitlidir tadılan zeytinyağı...
Asitli zeytinyağı ağızda ayrıca bir kuruluk da bırakıyor. Tabiat çok daha çeşitli ve leziz meyveler için gebelik döneminde iken, ben topladığım yeşil cevizleri reçel yapmaya koyuldum. Oysa cevizin olgun olarak toplanması Ağustos ayını bulabiliyor. Ceviz reçeli Batı bölgelerimiz için çok tanıdık bir reçel çeşidi değil. Ben de ceviz reçelini ilk Antakya bölgesinin ürünü olarak tattım. Pişmişle pişmemiş arası hiç de damağa çiğ gelmeyen dokusunu benzersiz buldum. (Belki karpuz kabuğu reçelinde aynı duygu yaşanabilir.) Tadındaki belli belirsiz burukluğun ağdasını dengelemesi, çok tatlı sevmeyenler için bir avantaj. Sonunda bahçemdeki cevizler her sene reçel olmaya başladılar. Ancak bir gününü kaçırmaya görün. Bütün zahmet çöpe gider. Zira dış kabuk yeşil de olsa, iç kabukları sertleşmeye başladı mı reçeli unutun.

Cevizler bıçak sırtı ile kazınmalı

Ben bu reçelin tarifini telefonda hiç tanımadığım bir kişiden aldım. Ne tarifmiş... Reçelim mükemmel oldu. Yeter ki harfiyen yapılsın. Öncelikle cevizler zamanında toplanacak. Toplanan cevizler bıçak sırtı ile kazınacak. Bazıları bıçakla soyuyorlar ama ben satıhlarının meşin gibi düzgün olmalarını seviyorum. Bundan sonra günde en az dört kere değiştirilmek üzere suda ıslatılıyorlar. Bu işlem en az üç gün devam ediyor. Dördüncü gün artık suyun rengi açılmış oluyor. (Malum ceviz kilim ve halı ipliklerini boyamak için kullanılan doğal boyadır, dolayısıyla eğer eldiven kullanmazsanız elleriniz kınalı gibi oluyor hem de uzun bir süre...) Acılığının yok olduğunu anlamak için suyunu tadabilirsiniz. Bu durumda iken cevizlerin kilolarının bir buçuk misli kadar şekerle aynı oranda litre suyu ve kaynama payı olarak yarım litre suyu kaynatarak kıvamlı bir şurup elde ediyorsunuz. Bu arada cevizler üç dört saat kadar kireçli suda ıslatıyorlar. Kireçli su sönmüş kireçle de yapılabilir. Toz kireç evde de söndürülebilir. (Bu toz kirece macun kıvamına getirinceye kadar su eklemek suretiyle yapılır.) Macun kıvamındaki kirece su ekleyerek inceltilir ve sulu ayran kıvamına gelince cevizler içine bırakılır. Süresi dolunca cevizler sıcak su ile iyice yıkanır ve kireçten arındırılırlar. Sonra da tek tek bir iğne ile beş altı yerinden delinirler. Bundan sonra kaynamakta olan şuruba atılır ve atıldıktan bir iki saniye sonra şurubun altı söndürülür. Böylece şurup soğuyuncaya kadar bekletilir. Cevizler soğuk şuruptan bir kevgirle çıkartılır ve şurup tekrar kaynamaya getirilir. İyice süzülmüş cevizler tekrar fokur fokur kaynamakta olan şuruba atılır ve ilk işlem tekrar edilir. Bu işlem yedi kere yapıldıktan sonra reçeliniz olmuş demektir. Bu aşamaya gelinceye kadar şurup iyice koyulaşır. Kıvam cevizlerin parlak olmalarına ve şurubu üzerinde tutmalarına yarar. Bu kıvama ancak beşinci tekrardan sonra gelinir. Bana telefonda tarif bu şekilde verilmişti. Ben başardım.
En az dört gün renginin açılması için beklenen cevizler, kireçlenme ve şuruplanmasıyla birlikte 7 günde afiyetle yenmeye hazır hale gelir...
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4328
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:49
 
 
180 / 9013
4303 / 4303
21 / 256

İletiTarih: 27 Ağu Sal, 2013 8:22 pm    İleti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ceviz Reçeli Faydalarında bahsederken cevizin faydalarını bilmemiz yeterlidir aslında bildiğinizi gibi ceviz pek çok derde devadır.Ceviz reçeli oldukça güçlü bir afrodizyaktır.
özellikle cinsel isteksizlik sorunu olanlar için en önemli gıda takviyelerinden biridir.


Ceviz Reçelinin Bilinen Diğer Faydaları

Ceviz reçeli kandaki zararlı kolesterol düşürür.
Cinsel gücü ve isteği artırır.
Mikrop öldürücü, kan temizleyici, kuvvetlendirici, göğüs ve nefes borusu ağrılarında, öksürükte, grip ve nezlede, hazım bozukluklarında faydalı olduğu bilinmektedir.
Yorgunluğu giderici etkisiyle zindelik verir.
Cevizin yüksek oranda içerdiği ve tıp dünyası için değerli olan juglon maddesiyle kan temizleyici ve kuvvet verici olarak kullanılır.


En son ceviz tarafından 01 Arl Pts, 2014 8:11 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4328
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:49
 
 
180 / 9013
4303 / 4303
21 / 256

İletiTarih: 27 Ağu Sal, 2013 8:23 pm    İleti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Yeni Üye


Kayıt: Aug 25, 2013
İletiler: 4328
Şehir: istanbul
Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:49
 
 
180 / 9013
4303 / 4303
21 / 256

İletiTarih: 17 Tem Per, 2014 8:45 pm    İleti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.youtube.com/watch?v=55TyT9zEqjc
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Ceviz Ve Yemekler Saatler GMT +1 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Tarih
Yeni ileti yok Farklı Bir Ceviz Reçeli Tarifi ceviz Ceviz Ve Yemekler 0 09 Eyl Cum, 2016 8:22 pm Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok ceviz reçeli -yeşil ceviz ceviz Ceviz Ve Yemekler 45 15 Haz Pts, 2015 9:12 pm Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Kıymalı ve Cevizli Saç Böreği Ta... ceviz Ceviz Ve Yemekler 0 28 Eyl Pzr, 2014 10:34 am Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok cevizli baklava tarifi ceviz Ceviz Ve Yemekler 1 14 Tem Pts, 2014 4:59 pm Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Ceviz Krokanlı Çikolatalı Pasta Ta... ceviz Ceviz Ve Yemekler 2 22 Mar Cmt, 2014 12:34 pm Son gönderilen iletiler

Etiketler : ceviz receli tarifi

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group & PNT Nuke
Site Düzenleme Vehbi Akdoğan (Web Coder)


Anasayfa |  Forumlar |  Videolar |  Sitene Haber Ekle |  Facebook |  Haber RSS |  İletişim |  SiteMap Map  GSS

Php-Nuke GPL Lisansı Altında Dağıtılan Ücretsiz Yazılımdır.